Holland szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 4 ek olvasztott méz
  • 1 dl tejföl (kb)

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 6-7 púpos ek liszt
  • 1 púpos ek kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • kakaópor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • baracklekvár

Mázhoz:

  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 1 cs főzés nélküli puncs pudingpor
  • 2 ek tej

Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. 6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 ek kristálycukorral főzött krémet készítünk.

25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs vaníliás cukrot teszünk.

A töltés menete: mézes lap – kakaós krém – mézes lap – baracklekvár – mézes lap – fehér krém – mézes lap – máz.

A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.

Tipp:

Ezt a receptet az internetről szedtem le,semmit nem változtattam rajta.Így tökéletes.