Hamis túrós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom leve, reszelt héja
- csipet só
A krémhez:
- 5 dl tej
- 7 ek cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
- 2 kis tejföl (ízlés szerint még lehet hozzá tenni,hogy még “túrósabb” legyen)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre. A nagyobb részt egy 25*40 cm-es tepsibe nyomkodjuk.
A pudingot megfőzzük a cukorral. A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinghoz. Belekeverjük óvatosan a tejfölöket, a citrom héját és a mazsolát. A krémet ráöntjük a tésztára.
Rácsozzuk a félretett tésztával. Nem baj, ha darabokból áll össze a rács, úgyis összesül. 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Tipp:
Már rengetegszer elkészítettem, a család és ismerősök kedvence lett, ezért pillanatok alatt elfogy!
A krémhez én több cukrot szoktam tenni, mert édesen szeretjük. “Igazi túrós” ízű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »