Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis túrós recept

Hamis túrós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs sütőpor
    • 1 citrom leve, reszelt héja
    • csipet só

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 7 ek cukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
    • 2 kis tejföl (ízlés szerint még lehet hozzá tenni,hogy még “túrósabb” legyen)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • ízlés szerint mazsola

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre. A nagyobb részt egy 25*40 cm-es tepsibe nyomkodjuk.

    A pudingot megfőzzük a cukorral. A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinghoz. Belekeverjük óvatosan a tejfölöket, a citrom héját és a mazsolát. A krémet ráöntjük a tésztára.

    Rácsozzuk a félretett tésztával. Nem baj, ha darabokból áll össze a rács, úgyis összesül. 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    Tipp:

    Már rengetegszer elkészítettem, a család és ismerősök kedvence lett, ezért pillanatok alatt elfogy!
    A krémhez én több cukrot szoktam tenni, mert édesen szeretjük. “Igazi túrós” ízű.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá