Hamis túrós recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom leve, reszelt héja
- csipet só
A krémhez:
- 5 dl tej
- 7 ek cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
- 2 kis tejföl (ízlés szerint még lehet hozzá tenni,hogy még “túrósabb” legyen)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre. A nagyobb részt egy 25*40 cm-es tepsibe nyomkodjuk.
A pudingot megfőzzük a cukorral. A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinghoz. Belekeverjük óvatosan a tejfölöket, a citrom héját és a mazsolát. A krémet ráöntjük a tésztára.
Rácsozzuk a félretett tésztával. Nem baj, ha darabokból áll össze a rács, úgyis összesül. 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Tipp:
Már rengetegszer elkészítettem, a család és ismerősök kedvence lett, ezért pillanatok alatt elfogy!
A krémhez én több cukrot szoktam tenni, mert édesen szeretjük. “Igazi túrós” ízű.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.