Hamis túrós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 1 citrom leve, reszelt héja
  • csipet só

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 7 ek cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 4 tojás felvert habja
  • 2 kis tejföl (ízlés szerint még lehet hozzá tenni,hogy még “túrósabb” legyen)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint mazsola

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre. A nagyobb részt egy 25*40 cm-es tepsibe nyomkodjuk.

A pudingot megfőzzük a cukorral. A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinghoz. Belekeverjük óvatosan a tejfölöket, a citrom héját és a mazsolát. A krémet ráöntjük a tésztára.

Rácsozzuk a félretett tésztával. Nem baj, ha darabokból áll össze a rács, úgyis összesül. 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (tűpróbát végezzünk!).

Tipp:

Már rengetegszer elkészítettem, a család és ismerősök kedvence lett, ezért pillanatok alatt elfogy!
A krémhez én több cukrot szoktam tenni, mert édesen szeretjük. “Igazi túrós” ízű.