Habos citromos kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 4 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 3 ek víz
- 3 ek étolaj
- 1 citrom leve és héja
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 citrom
- 5 dl tej
- 1 ek cukor
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
Habhoz:
- 10 dkg baracklekvár
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- fél citrom leve
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 ek cukorral habbá verem. A tojás sárgáját a többi hozzávalóval (a liszt és sütőpor kivételével) habos sűrű masszává keverem, majd a kettőt óvatosan ,hogy a hab ne törjön össze egybe keverem, végül hozzáadom a sütőporos lisztet. Sütőpapíros nagy méretű tepsiben tűpróbáig sütöm. Amikor kisült és kihűlt lehúzom róla a papírt és 3 részre vágom.
A krémhez a pudingot a szokásos módon felfőzzük a tejben a citrom levével. Ha kihűlt akkor a pudinghoz hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint és alaposan kihabosítjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel és egymásra pakoljuk.
A habhoz gőz felett felverjük a tojás fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével. A süti tetejét megkenjük lekvárral, majd erre simítjuk a habot. Ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »