Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos citromos kocka recept

Habos citromos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • fél cs sütőpor
    • 3 ek víz
    • 3 ek étolaj
    • 1 citrom leve és héja

    Krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 citrom
    • 5 dl tej
    • 1 ek cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin

    Habhoz:

    • 10 dkg baracklekvár
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • fél citrom leve

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 ek cukorral habbá verem. A tojás sárgáját a többi hozzávalóval (a liszt és sütőpor kivételével) habos sűrű masszává keverem, majd a kettőt óvatosan ,hogy a hab ne törjön össze egybe keverem, végül hozzáadom a sütőporos lisztet. Sütőpapíros nagy méretű tepsiben tűpróbáig sütöm. Amikor kisült és kihűlt lehúzom róla a papírt és 3 részre vágom.
    A krémhez a pudingot a szokásos módon felfőzzük a tejben a citrom levével. Ha kihűlt akkor a pudinghoz hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint és alaposan kihabosítjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel és egymásra pakoljuk.
    A habhoz gőz felett felverjük a tojás fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével. A süti tetejét megkenjük lekvárral, majd erre simítjuk a habot. Ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá