Habos citromos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • fél cs sütőpor
  • 3 ek víz
  • 3 ek étolaj
  • 1 citrom leve és héja

Krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 citrom
  • 5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin

Habhoz:

  • 10 dkg baracklekvár
  • 1 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • fél citrom leve

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 ek cukorral habbá verem. A tojás sárgáját a többi hozzávalóval (a liszt és sütőpor kivételével) habos sűrű masszává keverem, majd a kettőt óvatosan ,hogy a hab ne törjön össze egybe keverem, végül hozzáadom a sütőporos lisztet. Sütőpapíros nagy méretű tepsiben tűpróbáig sütöm. Amikor kisült és kihűlt lehúzom róla a papírt és 3 részre vágom.
A krémhez a pudingot a szokásos módon felfőzzük a tejben a citrom levével. Ha kihűlt akkor a pudinghoz hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint és alaposan kihabosítjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel és egymásra pakoljuk.
A habhoz gőz felett felverjük a tojás fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével. A süti tetejét megkenjük lekvárral, majd erre simítjuk a habot. Ízlés szerint díszítjük.