Grízes süti recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 9 ek. langyos víz
- 10 ek. kristálycukor
- 8 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek. kakaópor
Krém:
- 1/2 liter tej
- 7 ek. gríz
- 1 margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
Máz:
- 5 dkg margarin
- 2 1/2 ek. kakaópor
Elkészítés:
Tészta: A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot. Ezt habosra keverjük úgy hogy közben hozzáadjuk a vizet. Ezután beletesszük a lisztet, sütőport és a kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és hozzáadjuk a masszához. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és készre sütjük. Kb 20-25 perc.
Krém: A hideg tejbe a grízt beletesszük, folyamatos keverés mellett nagyon keményre főzzük. Ezek után hidegre kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukrokkal jól elkeverjük. Ha kész vagyunk a margarinhoz hozzáadjuk a kihűlt grízt, ezután a kettőt habosra keverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk.
Máz: felolvasszuk a margarint, ebbe belekeverjük a kakaóport. Ha már langyos bevonjuk vele a krémet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

