Grízes süti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 9 ek. langyos víz
  • 10 ek. kristálycukor
  • 8 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor

Krém:

  • 1/2 liter tej
  • 7 ek. gríz
  • 1 margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor

Máz:

  • 5 dkg margarin
  • 2 1/2 ek. kakaópor

Elkészítés:
Tészta: A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot. Ezt habosra keverjük úgy hogy közben hozzáadjuk a vizet. Ezután beletesszük a lisztet, sütőport és a kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és hozzáadjuk a masszához. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és készre sütjük. Kb 20-25 perc.
Krém: A hideg tejbe a grízt beletesszük, folyamatos keverés mellett nagyon keményre főzzük. Ezek után hidegre kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukrokkal jól elkeverjük. Ha kész vagyunk a margarinhoz hozzáadjuk a kihűlt grízt, ezután a kettőt habosra keverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk.
Máz: felolvasszuk a margarint, ebbe belekeverjük a kakaóport. Ha már langyos bevonjuk vele a krémet.