Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferdinándi recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 75dkg liszt
    • 7,5 dkg élesztő
    • 1 db sütőpor
    • 3,75 dl tej
    • 2,25 dl olaj
    • 1,5 ek cukor
    • 3db kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 cs vaníliás cukor

    Krémhez:

    • 30dkg vaj
    • 30dkg cukor
    • 1 egész vaníliarúd
    • 20dkg kókuszreszelék

    Locsoláshoz:

    • 5dl habtejszín
    • 30dkg cukor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Nem kell keleszteni, azonnal kinyújtható 1cm-es vastagságúra. A krémhez a vajat a cukorral és a vanília magvaival habosra kavarjuk. Rákenjük a kinyújtott tésztára, rászórjuk a kókuszreszeléket és feltekerjük, mint a bejglit. Felvágjuk 3-4cm széles darabokra, közben jól kivajazunk nagyságától függően 2-3db ép zománcos lábast. Majd 2 ujjnyi távolságra, a közepére is, belerakjuk a tészta darabokat vágási felületükkel lefele. Előmelegített sütőbe tesszük, amikor félig megsült, akkor öntjük rá a habtejszínt a cukorral, a kikapart, és feldarabolt vaníliarúddal összekeverve. Szép pirosra sütjük, sütés után azonnal tányérra vagy tálcára kiborítjuk, hogy a karamellizálódott cukor ne ragadjon bele az edénybe. Vigyázzunk, mert nagyon hamar megsül, 20-25 perc! Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.

    Sztori: Ezt a receptet még a nagymamámtól tanultam, aki Erdélyből hozta, ahol ez a tészta az egyik híres lakodalmas kalács. A tésztájából készíthetünk bármilyen süteményt, ami kelt tésztából készül, pl.: bejgli, kifli, kalács, különböző csigák. Nagyon praktikus, hamar elkészül, nem kell keleszteni. Az élesztő mennyiségétől ne féljünk, nem lesz élesztő ízű!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá