Csíkos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
1. lap:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 doboz tejföl(200 grammos, 20% zsírtartalmú)
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 ek kakaó
- pici só
2. lap:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 doboz tejföl(200 grammos, 20% zsírtartalmú)
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 6 ek darált dió
- pici só
3. lap:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 doboz tejföl(200 grammos, 20% zsírtartalmú)
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 6 ek darált mák
- pici só
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 vanília puding
- 1/2 l tej
- 1 citrom
A tetejére:
- étcsokoládé vagy díszítő cukorkák
Elkészítése:
A cukrot és tojást habosra keverjük, beledolgozzuk a tejfölt és végül a szódabikarbónát és a sóval elkevert lisztet is.
Az első adaghoz a kakaót, a másodikhoz a diót és a harmadikhoz a mákot adjuk hozzá.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibérelünk és a masszát egyenletesen elsimítjuk és közepes hőfokon 12-15 perc alatt megsütjük a lapot.
A sütőpapírt csak akkor húzzuk le, amikor kihűlt a lap. A margarint habosra keverjük a porcukorral.
A két vanília pudingot megfőzzük a 1/2 l tejjel, és amikor kihűlt egy citrom levét és reszelt héját hozzáadjuk.
Ezt összekeverjük a cukros margarinnal, majd ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat és a tetejére is kenünk egy nagyon vékony réteget, amit megszórunk reszelt étcsokival vagy díszítő cukorkákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »