Csíkos mézes szelet recept

Hozzávalók:
Mézes laphoz:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 ek étolaj
- 10 dkg olvasztott méz
- 1 kk szódabikarbóna
- fahéj
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 5 ek víz
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- pár ek pikáns ízű lekvár
- 6 dl tej
- 2 cs csokoládés pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Csokimáz:
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg margarin
- 2 ek tej
- 1 cs főzés nélküli csokis pudingpor
Elkészítése:
A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk és közepes tepsi hátulján vékony lapokat sütünk. (180 fokon 5-7 perc alatt.) Hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukor felével és a vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgákat és a lisztet. Széles mozdulatokkal eldolgozzuk. Abban a tepsiben sütjük ki (tűpróbáig), melynek a hátulján sütöttük a mézes lapokat. Hagyjuk kihűlni és ha kihűlt akkor a hosszabbik oldala mentén 5 egyenlő részre osztjuk és így 5 egyenlő csíkra szeljük fel. A krémhez a pudingport kikeverjük csomómentesre a tejjel és kis lángon állandó kevergetés mellet besűrűsítjük. Hagyjuk kihűlni, közben kikeverjük a porcukrot a margarinnal és a kihűlt krémhez adjuk, és jól eldolgozzuk. Az egyik mézes lapot megkenjük a csokis krémmel és erre ráhelyezzük a piskóta csíkokat úgy, hogy mindegyik között legyen egy ujjnyi hely. A maradék krémet a csíkok közé kenjük. A másik mézes lapot megkenjük lekvárral és a piskóta tetejére, úgy, hogy a lekváros fele a piskótára kerüljön. A máz hozzávalóit gőz felett besűrítjük és bevonjuk vele a süteményt. Hagyjuk megszilárdulni és másnap lehet is tálalni. Kell egy éjszaka mire megpuhulnak a lapok.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »