Aszalt szilvás rolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- fél dl víz
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- rumba áztatott aszalt szilva
- 2-3 őszibarack kompót
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fele cukorral és a vízzel kikeverem. A fehérjét a maradék cukorral felverem. A két masszát összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és óvatosan beleforgatom. Sütőpapíros, 20*30 cm-es tepsiben, 170 fokon megsütöm. Amikor a lap megsült és kihűlt a krémmel megtöltöm.
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal és a porcukorral. A piskóta lapot megtöltöm, de hagyok a tészta tetejére és díszítésére. Amikor a lapot megkentem az alsó részét kirakom aszalt szilvával. Őszibarack kompótot apróra összevagdaltam és a krémre szórom.
Feltekerem a roládot. A maradék krémmel megkentem a sütit és díszítettem ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »