Aszalt szilvás rolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- fél dl víz
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- rumba áztatott aszalt szilva
- 2-3 őszibarack kompót
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fele cukorral és a vízzel kikeverem. A fehérjét a maradék cukorral felverem. A két masszát összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és óvatosan beleforgatom. Sütőpapíros, 20*30 cm-es tepsiben, 170 fokon megsütöm. Amikor a lap megsült és kihűlt a krémmel megtöltöm.
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal és a porcukorral. A piskóta lapot megtöltöm, de hagyok a tészta tetejére és díszítésére. Amikor a lapot megkentem az alsó részét kirakom aszalt szilvával. Őszibarack kompótot apróra összevagdaltam és a krémre szórom.
Feltekerem a roládot. A maradék krémmel megkentem a sütit és díszítettem ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »