Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás rolád recept

Aszalt szilvás rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg cukor
    • 8 dkg liszt
    • fél cs sütőpor
    • fél dl víz

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • rumba áztatott aszalt szilva
    • 2-3 őszibarack kompót

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fele cukorral és a vízzel kikeverem. A fehérjét a maradék cukorral felverem. A két masszát összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és óvatosan beleforgatom. Sütőpapíros, 20*30 cm-es tepsiben, 170 fokon megsütöm. Amikor a lap megsült és kihűlt a krémmel megtöltöm.

    A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal és a porcukorral. A piskóta lapot megtöltöm, de hagyok a tészta tetejére és díszítésére. Amikor a lapot megkentem az alsó részét kirakom aszalt szilvával. Őszibarack kompótot apróra összevagdaltam és a krémre szórom.
    Feltekerem a roládot. A maradék krémmel megkentem a sütit és díszítettem ízlés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá