Aszalt szilvás rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aszalt szilvás rolád

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • fél dl víz

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • rumba áztatott aszalt szilva
  • 2-3 őszibarack kompót

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fele cukorral és a vízzel kikeverem. A fehérjét a maradék cukorral felverem. A két masszát összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és óvatosan beleforgatom. Sütőpapíros, 20*30 cm-es tepsiben, 170 fokon megsütöm. Amikor a lap megsült és kihűlt a krémmel megtöltöm.

A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal és a porcukorral. A piskóta lapot megtöltöm, de hagyok a tészta tetejére és díszítésére. Amikor a lapot megkentem az alsó részét kirakom aszalt szilvával. Őszibarack kompótot apróra összevagdaltam és a krémre szórom.
Feltekerem a roládot. A maradék krémmel megkentem a sütit és díszítettem ízlés szerint.