45 perces krémes recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A tésztákat egyenként egyforma nagyságúra nyújtjuk, majd tepsi hátulján, 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.
A tojás sárgákat a vaníliás cukorral, kristálycukorral, liszttel és valamennyi tejjel (1-1,5 dl) csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk. A felforralt tejbe belecsorgatjuk a lisztes keveréket és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd elzárjuk alatta a gázt.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük és a még forró krémbe forgatjuk óvatosan.
Az elkészült krémet két részre osztjuk és betöltjük vele a lapokat. Pár óra múlva, mire kihűl, szeletelhető lesz. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »