3 Bit szelet háztartási kekszből recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 4 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki vagy kakaópor
Közé:
- 1 csomag háztartási keksz
- kevés tej
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- vaníliás cukor
- habfixáló
- csokireszelék
Elkészítése:
Tésztához:
A hét tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, beleforgatjuk a diót is.
Közepes méretű tepsiben megsütjük. Én 170 fokon 20 perc alatt megsütöttem hőlégkeveréses sütőben.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tojások sárgájával. Még langyosan hozzáadjuk a vajat.
Megfelezzük,az egyik felébe étcsokit keverünk, majd kihűtjük.
A tésztára kenjük a vaníliás pudingot, ráfektetünk egymás mellé tejben áztatott kekszet.
Erre kenjük a csokis puding. Tetejére a kemény habbá vert habtejszín kerül, megszórjuk csokireszelékkel.
Egy éjszakára hagyjuk a hűtőben, hogy a keksz megpuhuljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »