3 Bit szelet háztartási kekszből recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 4 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki vagy kakaópor
Közé:
- 1 csomag háztartási keksz
- kevés tej
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- vaníliás cukor
- habfixáló
- csokireszelék
Elkészítése:
Tésztához:
A hét tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, beleforgatjuk a diót is.
Közepes méretű tepsiben megsütjük. Én 170 fokon 20 perc alatt megsütöttem hőlégkeveréses sütőben.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tojások sárgájával. Még langyosan hozzáadjuk a vajat.
Megfelezzük,az egyik felébe étcsokit keverünk, majd kihűtjük.
A tésztára kenjük a vaníliás pudingot, ráfektetünk egymás mellé tejben áztatott kekszet.
Erre kenjük a csokis puding. Tetejére a kemény habbá vert habtejszín kerül, megszórjuk csokireszelékkel.
Egy éjszakára hagyjuk a hűtőben, hogy a keksz megpuhuljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »