Krémes-habos almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- késhegynyi só
Krémhez:
- 1,5 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 dl víz
- 5 dkg vaj
- 2 tasak tejszín ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 2,5 dl víz
- fahéj ízlés szerint
Habhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 12 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe tesszük a tojás sárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
Az almát lereszeljük rászórjuk a cukrot és az 1 dl vízzel péppé főzzük. Levesszük a lángról és hozzákeverjük az 5 dkg vajat.
A 2 csomag pudinghoz adjuk a 4 evőkanál cukrot és a 2,5 dl vízzel elkavarjuk, majd a forró almához öntjük. Pár percre még visszatesszük a lángra és kavarjuk.
A tészta egyharmad részét különvesszük, a nagyobb darabot kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt, 27*37 cm-es tepsibe tesszük úgy, hogy a szélein 1,5 cm-t visszahajtunk.
Rátöltjük az almás-pudingos masszát, egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk fahéjjal, rákenjük a 3 tojás fehérjéből és a 12 dkg porcukorból készült kemény habot, majd a félretett tésztából berácsozzuk.
180 fokos sütőbe helyezzük és kb 35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »