Krémes-habos almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- késhegynyi só
Krémhez:
- 1,5 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 dl víz
- 5 dkg vaj
- 2 tasak tejszín ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 2,5 dl víz
- fahéj ízlés szerint
Habhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 12 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe tesszük a tojás sárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
Az almát lereszeljük rászórjuk a cukrot és az 1 dl vízzel péppé főzzük. Levesszük a lángról és hozzákeverjük az 5 dkg vajat.
A 2 csomag pudinghoz adjuk a 4 evőkanál cukrot és a 2,5 dl vízzel elkavarjuk, majd a forró almához öntjük. Pár percre még visszatesszük a lángra és kavarjuk.
A tészta egyharmad részét különvesszük, a nagyobb darabot kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt, 27*37 cm-es tepsibe tesszük úgy, hogy a szélein 1,5 cm-t visszahajtunk.
Rátöltjük az almás-pudingos masszát, egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk fahéjjal, rákenjük a 3 tojás fehérjéből és a 12 dkg porcukorból készült kemény habot, majd a félretett tésztából berácsozzuk.
180 fokos sütőbe helyezzük és kb 35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


