Krémes diós rudacskák recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Töltelékhez:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 5 dkg darált dió
Elkészítése:
Egy tálban elkeverjük a liszttel a sütőport, a darált diót, a porcukrot és összedolgozzuk a margarinnal.
Folpackba csomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük. Két tepsit készítünk sütőpapírral.
Egy kis fém rudacska formát folpackkal kibélelünk és egy kevés tésztát belenyomunk.
A formából kifordítjuk és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva közöttük.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni, mert még forrón nagyon puha és deformálódik.Közben a krémhez a margarint simára keverjük a porcukorral és a darált dióval.
A kihűlt rudakból 1-1 darabot egy kis kanálnyi krémmel összeragasztunk, majd porcukorral meghintjük.
Tipp:
Sokféle süti formám és kiszúróm rejtőzik a szekrényben. Ezt a rudacskát még eddig nem használtam, bár jó rég együtt vásároltam a kifli és a diócska formákkal. Nagyon egyszerű és krém nélkül is puha, finom süti. Tojást nem tartalmaz, viszonylag sokáig eláll. Ha előre szeretnénk dolgozni, akkor a megsült és kihűlt sütiket érdemes légmentesen elzárni, majd a fogyasztás előtti napon megtölteni a krémmel.
Akinek nincs ilyen rudacska, akár kifli formával is készítheti, vagy csak simán rudakat sodorva is megsüthető és tölthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »