Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes álom recept

Krémes álom
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 csapott ek finomliszt
    • 1 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 25 dkg margarin (lágy)
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 0.6 l tej
    • 4 csapott ek finomliszt
    • 200 g babapiskóta
    • 3 dl feketekávé
    • 1 ek rum (vagy rumaroma)
    • 300 g sárgabaracklekvár

    A habhoz:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 9 ek cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad.

    Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.

    Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémehez keverjük.

    A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.

    A habhoz a tojásfehérjéket acukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.

    Csokit is lehet reszeltni a tetejére.

    sütési hőfok: 180°C
    tepsi mérete: 33×34 cm

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá