Kossuth kifli vagy diós félhold recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 1,5 citrom reszelt héja
- 2 ek rum
- 1 tk vanília kivonat
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
Tetejére:
- 15 dkg durvára vágott dió
- 2-3 ek porcukor
Elkészítése:
Először egy 30×20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A cukrot habosra keverjük a lágy vajjal, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is, mindet alaposan elkeverve. Végül belekeverjük a reszelt citromhéjat, rumot és a vaníliát.
Hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, alaposan beledolgozzuk a masszába, majd a tojásfehérje habot is hozzáforgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
A masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe, majd a tetejét meghintjük a porcukorral elkevert, durvára vágott dióval. Az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tészta megsült, hagyjuk a sütőben langyosra hűlni, majd egy közepes fánk szaggatóval, vagy pohárral félholdakat szaggatunk belőle. Mindig annyit, amennyi éppen elfogy, a többit pedig letakarva tároljuk, így nem szárad ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »