Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
Először egy 30×20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A cukrot habosra keverjük a lágy vajjal, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is, mindet alaposan elkeverve. Végül belekeverjük a reszelt citromhéjat, rumot és a vaníliát.
Hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, alaposan beledolgozzuk a masszába, majd a tojásfehérje habot is hozzáforgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
A masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe, majd a tetejét meghintjük a porcukorral elkevert, durvára vágott dióval. Az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tészta megsült, hagyjuk a sütőben langyosra hűlni, majd egy közepes fánk szaggatóval, vagy pohárral félholdakat szaggatunk belőle. Mindig annyit, amennyi éppen elfogy, a többit pedig letakarva tároljuk, így nem szárad ki.