Kossuth kifli ünneplőben recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg cukor
- 22 dkg sertészsír
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 0,5 csomag sütőpor
- 1 citrom leve
- 1 citrom héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg dió (darabos)
Tetejére (opcionális:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 2 ek porcukor
- ételfesték
Elkészítése:
A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a zsírral. A citrom héját és levét is hozzáadjuk, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérje habot is.
Végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
Megszórjuk a darabos dióval és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Ha kisült és legalább langyosra hűlt, pogácsa szagattóval félholdakat (kifliket) szaggatunk ki belőle.
A tojásfehérjét enyhén felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, színezzük és kidíszítjük a kifliket.
Tipp:
A 2012-es szegedi Kossuth kifli sütő versenyre készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

