Kossuth kifli ünneplőben recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg cukor
- 22 dkg sertészsír
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 citrom leve
- 1 citrom héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg dió (darabos)
Tetejére (opcionális:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek porcukor
- ételfesték
Elkészítése:
A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a zsírral. A citrom héját és levét is hozzáadjuk, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérje habot is.
Végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
Megszórjuk a darabos dióval és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Ha kisült és legalább langyosra hűlt, pogácsa szagattóval félholdakat (kifliket) szaggatunk ki belőle.
A tojásfehérjét enyhén felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, színezzük és kidíszítjük a kifliket.
Tipp:
A 2012-es szegedi Kossuth kifli sütő versenyre készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »