Kossuth kifli ünneplőben recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg cukor
- 22 dkg sertészsír
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 citrom leve
- 1 citrom héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg dió (darabos)
Tetejére (opcionális:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek porcukor
- ételfesték
Elkészítése:
A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a zsírral. A citrom héját és levét is hozzáadjuk, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérje habot is.
Végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
Megszórjuk a darabos dióval és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Ha kisült és legalább langyosra hűlt, pogácsa szagattóval félholdakat (kifliket) szaggatunk ki belőle.
A tojásfehérjét enyhén felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, színezzük és kidíszítjük a kifliket.
Tipp:
A 2012-es szegedi Kossuth kifli sütő versenyre készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »