Körtés cobbler recept
Ők is elkészítették
Finom, gyors, változatosan készíthető és nem utolsó sorban olcsó! ;)
A cobbler a korai Brit-Amerikai gyarmatról származik. Az Angol telepeseket a hozzávalók hiánya sarkallta ennek a receptnek a kitalálására. :)
A név eredete nem tisztázott, lehet suszter, de összefügghet a cobeler szóval, melynek jelentése “fatál” :)
Hozzávalók:
Tészta:
- 20-25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 csipet só
- 1 ek cukor a tésztára sütés előtt
- 10 dkg cukor
Gyümölcsréteg:
- 5-6 db értett, de még kemény körte
- 3 csapott ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 tk fahéj
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk. A tejet fokozatosan adagoljuk, hogy ne legyen túl híg! Viszonylag ragacsos tésztát kapunk, ennek ilyennek kell lennie, senki se ijedjen meg! ;) 1 órát pihentetjük, letakarva a hűtőben.
A körtéket megtisztítjuk, felkockázzuk és kivajazott jénaiba tesszük ( Én torta formában készítettem, de ebben az esetben szivároghat, így aki ezt a megoldást választja, hozzám hasomlóan tegyen a forma alá sütéskor sütőpapírt vagy alufóliát).
A körtékre ráöntjük a kifacsart citrom levét, rászórjuk a kétféle cukrot és a fahéjat, majd kanállal átforgatjuk. A hűtőből kivett tésztából kis cipókat csippentünk és hanyagul a körtékre dobáljuk. Megszórjuk az 1 ek cukorral és előmelegített sütőben, kb 175 C°-on készre sütjük.
Tipp:
Egészen világos aranyszínű lesz a végeredmény!
A körtés cobblert magában, esetleg tejszínhabbal vagy különféle öntetekkel, illetve vanília sodóval tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

