Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtedzsemes kosárka fügével recept

Körtedzsemes kosárka fügével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag 40 dkg-os levelestészta
    • 3-4 db érett vilmoskörte
    • 1-2 fahéj
    • 4-5 szegfűszeg
    • 1 csillagánizs
    • 1 vaníliarúd kikapart magja
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 3 ek barna nádcukor
    • csipet só
    • 1 citrom héja és leve
    • 1 tk rum aroma
    • 3 lila füge
    • 2 dl tejszín
    • 2 tk porcukor + a szóráshoz
    • 10 dkg étcsoki tortabevonó massza
    • 6 db-os  mini kuglóf-sütőforma

    Elkészítése:

    A 6 db leveles tésztát kettévágjuk kiengedés után, így kapunk 12 db négyzetet. A sütőformákba helyezünk egy-egy négyzetet eligazítva.

    Közben a körtéket meghámozzuk, és kockára vágjuk. A barna cukrot feltesszük egy edényben melegedni, majd amikor olvadni kezd, beletesszük a körtéket, a citrom reszelt héját és levét. Kicsit kevergetjük, majd a fűszereket, és az ízesítőket is beledobjuk. Puhára főzzük, kivesszük a darabos fűszereket. Kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, majd besűrítjük vele a körténket. Így kapunk dzsemet.

    Hagyjuk kihűlni, majd félig megtöltjük a kosarakat, és forró sütőben 210 fokon megsütjük.

    Könnyen kivehető a kicsit hűlt kosárka, megütögetjük a sütőforma oldalát, és kivesszük kézzel. Addig tálra rendezzük, amíg a másik 6 db sül. A fügéket négyfelé vágjuk, és olvasztott tortabevonóba félig belemártjuk, majd egy barna csomagolópapírra helyezzük, amiről könnyen levehetőek dermedés után.

    A tejszínt felverjük a cukorral, majd a kosarakba elosztjuk. A csokis fügével díszítjük, végül porcukorral beszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá