Könnyű rebarbarás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg hideg vaj
- 7 dkg porcukor
- 7 dkg őrölt mandula
- 1/2 vaníliarúd kikapart magja (vagy fél csomag vaníliás cukor)
Töltelékhez:
- 5 dkg fehér csokoládé
- 35 dkg mascarpone (vagy más natúr krémsajt)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg xilit (vagy kristálycukor)
- 1 tk liszt
- fél vaníliarúd kikakapart magja (vagy fél csomag vaníliás cukor)
- 25 dkg rebarbara szára
Tejszínhab:
- 250 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 tk xilit (vagy kristálycukor)
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, és közepén mélyedést formázunk. Beletesszük a kockákra vágott vajat, a tojássárgáját, a porcukrot, a mandulát és a vaníliás cukrot, majd az egészet omlós tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és 1-1,5 órára hűtőbe rakjuk.
Töltelék készítése:
A töltelékhez meghámozzuk a rebarbarát, és kb. egy cm vastag darabokra vágjuk. A mascarponet a tojással, a finomra reszelt csokoládéval, a xilittel és a vaníliás cukor másik felével gépi habverővel sima krémmé keverjük, majd beleforgatjuk a rebarbara darabokat.
Összeállítás:
A pitesütő formát (24 cm-es) kivajazzuk és liszttel/zsemlemorzsával megszórjuk. Az omlós tésztát kinyújtjuk. (Ha a tésztánkat nem tudjuk teljesen kinyújtani, akkor óvatosan, és minél egyenletesebben nyomkodjuk bele a formába.) Beleterítjük a tésztát, és villával kissé megszurkáljuk. Beleöntjük a tölteléket, és 175 fokos, előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejszínhabot a xilittel elkezdjük felverni, és amikor már kezd krémes állapotú lenne, hozzáadjuk a habfixálót is.
Ha kihűlt a pite, megkenjük tejszínhabbal és manduladarabokkal, reszelt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint több fehér csokoládét is beletehetünk. A süteményt elkészíthetjük kosárka formában is, ez az adag 6 kis kosárhoz elegendő.
A könnyű rebarbarás pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 26 g