Pink Lamington recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 300g liszt
- 200g cukor
- 50g szobahőmérsékletű vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 tk
- szódabikarbóna
- 1 tk méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
Máz:
- 200g vaj
- 200g cukor
- 1 dl tej
- 4 ek málnaszörp
- 1 kiskanál piros ételfesték
- 150g kókuszreszelék a beforgatáshoz
Elkészítése:
A cukrot a puha vajjal, a tojásokkal, citromhéjjal és mézzel habosra keverem. A szódabikarbónás lisztet a tejjel felváltva a tojásos keverékhez adom. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
A mázhoz a vajat, a cukrot, a tejet összeolvasztom. Hozzáadom a szörpöt és a festéket, majd hagyom egy kicsit hűlni, mert én először egyből el kezdtem mártogatni, ahogy a kókuszkockánál szokás, de úgy nem tapadt rá rendesen a máz a tésztára. A kihűlt tésztát tetszés szerinti darabokra vágom, beleforgatom a mázba, majd a kókuszreszelékbe. Én a tésztát 20×40 cm-es tepsiben sütöttem.
Eperszörppel is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »