Pink Lamington

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 300g liszt
  • 200g cukor
  • 50g szobahőmérsékletű vaj
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 tk
  • szódabikarbóna
  • 1 tk méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja

Máz:

  • 200g vaj
  • 200g cukor
  • 1 dl tej
  • 4 ek málnaszörp
  • 1 kiskanál piros ételfesték
  • 150g kókuszreszelék a beforgatáshoz

Elkészítése:
A cukrot a puha vajjal, a tojásokkal, citromhéjjal és mézzel habosra keverem. A szódabikarbónás lisztet a tejjel felváltva a tojásos keverékhez adom. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
A mázhoz a vajat, a cukrot, a tejet összeolvasztom. Hozzáadom a szörpöt és a festéket, majd hagyom egy kicsit hűlni, mert én először egyből el kezdtem mártogatni, ahogy a kókuszkockánál szokás, de úgy nem tapadt rá rendesen a máz a tésztára. A kihűlt tésztát tetszés szerinti darabokra vágom, beleforgatom a mázba, majd a kókuszreszelékbe. Én a tésztát 20×40 cm-es tepsiben sütöttem.
Eperszörppel is nagyon finom!