Kókuszos londoni szelet recept
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, sütőport, tojás sárgájáz,majd kevés tejjel összegyúrjuk. Kinyújtjuk,zsírozott tepsibe (kb.22×34 cm-es) tesszük. Savanykás lekvárral megkenjük.
Tetejére a 3 tojás fehérjéhez 3 evőkanál vizet adunk és habbá verjük,majd 20 dkg cukorral még tovább verjük. Ha jó kemény a hab,fakanállal óvatosan beleforgatunk 10 dkg kókuszreszeléket. Elterítjük a meglekvározott tésztán és lassú tűzön sütjük (8 fokozatú gázsütő 3-as fokozatán). Kb 20 percig sütjük. Ha a teteje barnás, akkor már kész.Kíhűlés után szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

