Kókuszos londoni szelet recept

Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, sütőport, tojás sárgájáz,majd kevés tejjel összegyúrjuk. Kinyújtjuk,zsírozott tepsibe (kb.22×34 cm-es) tesszük. Savanykás lekvárral megkenjük.
Tetejére a 3 tojás fehérjéhez 3 evőkanál vizet adunk és habbá verjük,majd 20 dkg cukorral még tovább verjük. Ha jó kemény a hab,fakanállal óvatosan beleforgatunk 10 dkg kókuszreszeléket. Elterítjük a meglekvározott tésztán és lassú tűzön sütjük (8 fokozatú gázsütő 3-as fokozatán). Kb 20 percig sütjük. Ha a teteje barnás, akkor már kész.Kíhűlés után szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »