Kókuszos londoni szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • pici tej
  • sárgabaracklekvár(vagy valamilyen savanykás lekvár)

Habhoz:

  • 3 tojás fehérje
  • 3 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, sütőport, tojás sárgájáz,majd kevés tejjel összegyúrjuk. Kinyújtjuk,zsírozott tepsibe (kb.22×34 cm-es) tesszük. Savanykás lekvárral megkenjük.

Tetejére a 3 tojás fehérjéhez 3 evőkanál vizet adunk és habbá verjük,majd 20 dkg cukorral még tovább verjük. Ha jó kemény a hab,fakanállal óvatosan beleforgatunk 10 dkg kókuszreszeléket. Elterítjük a meglekvározott tésztán és lassú tűzön sütjük (8 fokozatú gázsütő 3-as fokozatán). Kb 20 percig sütjük. Ha a teteje barnás, akkor már kész.Kíhűlés után szeleteljük.