Kókuszkrémes piskóta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 16 dkg rétesliszt
- 4 ek víz
- fél cs sütőpor
- 2 ek keserű kakaópor
Krémhez:
- 3 cs vaníliás puding
- fél l tej
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg vaj/margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg csoki
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Piskóta:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket a cukorral, hozzáadom a sárgákat, a vizet, a kakaót, a sütőport és végül a lisztet. Egy 20*30 cm-es tepsibe simítom a masszát.
Kb 20-30 percig sütöm, de érdemes ránézni, mert minden sütő más.
Villával vagy hústűvel a közepébe szúrok, ha nem marad tészta az eszközön, kész a piskóta.
Krém:
A pudingot felfőzöm cukor nélkül, félre teszem hűlni. A cukrot a vajjal/margarinnal habosra keverem, hozzáadom a hideg pudingot és a kókuszt, jól összedolgozom, majd megkenem vele a piskótát.
A piskótát két lapba vágom. Mind a két lapra kenek a krémből, majd egymásra teszem a lapokat. A csokit és a vajat felolvasztom és a süti tetejét ezzel díszítem.
Érdemes szeletelés előtt 2-3 órára hűtőbe tenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »