Kókuszkrémes piskóta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 16 dkg rétesliszt
- 4 ek víz
- fél cs sütőpor
- 2 ek keserű kakaópor
Krémhez:
- 3 cs vaníliás puding
- fél l tej
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg vaj/margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg csoki
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Piskóta:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket a cukorral, hozzáadom a sárgákat, a vizet, a kakaót, a sütőport és végül a lisztet. Egy 20*30 cm-es tepsibe simítom a masszát.
Kb 20-30 percig sütöm, de érdemes ránézni, mert minden sütő más.
Villával vagy hústűvel a közepébe szúrok, ha nem marad tészta az eszközön, kész a piskóta.
Krém:
A pudingot felfőzöm cukor nélkül, félre teszem hűlni. A cukrot a vajjal/margarinnal habosra keverem, hozzáadom a hideg pudingot és a kókuszt, jól összedolgozom, majd megkenem vele a piskótát.
A piskótát két lapba vágom. Mind a két lapra kenek a krémből, majd egymásra teszem a lapokat. A csokit és a vajat felolvasztom és a süti tetejét ezzel díszítem.
Érdemes szeletelés előtt 2-3 órára hűtőbe tenni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »