Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszkrémes piskóta recept

Kókuszkrémes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 16 dkg rétesliszt
    • 4 ek víz
    • fél cs sütőpor
    • 2 ek keserű kakaópor

    Krémhez:

    • 3 cs vaníliás puding
    • fél l tej
    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 20 dkg vaj/margarin
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 10 dkg csoki
    • 5 dkg vaj

    Elkészítés:

    Piskóta:
    Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
    A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket a cukorral, hozzáadom a sárgákat, a vizet, a kakaót, a sütőport és végül a lisztet. Egy 20*30 cm-es tepsibe simítom a masszát.
    Kb 20-30 percig sütöm, de érdemes ránézni, mert minden sütő más.
    Villával vagy hústűvel a közepébe szúrok, ha nem marad tészta az eszközön, kész a piskóta.

    Krém:
    A pudingot felfőzöm cukor nélkül, félre teszem hűlni. A cukrot a vajjal/margarinnal habosra keverem, hozzáadom a hideg pudingot és a kókuszt, jól összedolgozom, majd megkenem vele a piskótát.

    A piskótát két lapba vágom. Mind a két lapra kenek a krémből, majd egymásra teszem a lapokat. A csokit és a vajat felolvasztom és a süti tetejét ezzel díszítem.

    Érdemes szeletelés előtt 2-3 órára hűtőbe tenni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá