Kókuszkrémes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg rétesliszt
  • 4 ek víz
  • fél cs sütőpor
  • 2 ek keserű kakaópor

Krémhez:

  • 3 cs vaníliás puding
  • fél l tej
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 10 dkg csoki
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Piskóta:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket a cukorral, hozzáadom a sárgákat, a vizet, a kakaót, a sütőport és végül a lisztet. Egy 20*30 cm-es tepsibe simítom a masszát.
Kb 20-30 percig sütöm, de érdemes ránézni, mert minden sütő más.
Villával vagy hústűvel a közepébe szúrok, ha nem marad tészta az eszközön, kész a piskóta.

Krém:
A pudingot felfőzöm cukor nélkül, félre teszem hűlni. A cukrot a vajjal/margarinnal habosra keverem, hozzáadom a hideg pudingot és a kókuszt, jól összedolgozom, majd megkenem vele a piskótát.

A piskótát két lapba vágom. Mind a két lapra kenek a krémből, majd egymásra teszem a lapokat. A csokit és a vajat felolvasztom és a süti tetejét ezzel díszítem.

Érdemes szeletelés előtt 2-3 órára hűtőbe tenni.