Havas háztető recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- 2 kávéskanál sütőpor
Töltelék:
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 ek kakaópor
- 1 dl rum
Fehér krém:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Csoki máz:
- 10 dkg margarin
- 2 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, ha kihűlt 3 részre vágjuk, úgy, hogy a középső rész szélesebb legyen mint a két szélső.
A darált kekszet leöntjük 1 dl meleg vízzel, bele a darált dió, a margarin, a kakaó és a rum. Összedolgozzuk, majd a középső, szélesebb piskótalapra halmozzuk.
A krém hozzávalóit jól kikeverjük, bekenjük vele a keskenyebb piskótalapokat. Ezeket egymással szemben a töltelékre ráborítjuk, úgy, hogy háztető formát kapjunk.
A csoki máz hozzávalóit összekeverjük, kicsit összemelegítjük,ezzel leöntjük a sütit. Végül gazdagon megszórjuk kókusszal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.