Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-kókuszos piskótatekercs recept

Epres-kókuszos piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 8 dkg liszt
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2 ek víz
    • csipet só

    A krémhez:

    • 1/2 cs vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 3-5 dkg cukor (ki milyen édesen szereti)
    • 3 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg vaj
    • 3 cl kókuszlikőr (elhagyható)
    • kb 30 dkg eper+díszítéshez

    Elkészítés:
    Hagyományos piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet és az átszitált kakaóport. A fehérjékből nagyon kemény habot verünk, apránként a kakaós masszához keverjük – vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot!

    A gáztepsit beborítjuk sütőpapírral, rásimítjuk a piskótamasszát, és 170 fokos sütőben kb 12-14 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és konyharuhával együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Töltéskor így nem fog széttöredezni.

    A pudingport összekeverjük a cukorral, simára keverjük a tejjel, folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat, a kókuszreszeléket és a likőrt, majd kézzel vagy robotgéppel habosra keverjük.

    A piskótalapot kitekerjük a konyharuhából. Egyenletesen elkenjük rajta a krém kétharmadát, meghintjük a felszeletelt eperrel, majd feltekerjük.

    A rolád külsejét vonjuk be a maradék krémmel, hintsük meg kókuszreszelékkel, díszítsük maradék felszeletelt eperrel.

    Fogyasztásig hűtőben tároljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá