Epres-kókuszos piskótatekercs recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek víz
- csipet só
A krémhez:
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 3-5 dkg cukor (ki milyen édesen szereti)
- 3 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg vaj
- 3 cl kókuszlikőr (elhagyható)
- kb 30 dkg eper+díszítéshez
Elkészítés:
Hagyományos piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet és az átszitált kakaóport. A fehérjékből nagyon kemény habot verünk, apránként a kakaós masszához keverjük – vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot!
A gáztepsit beborítjuk sütőpapírral, rásimítjuk a piskótamasszát, és 170 fokos sütőben kb 12-14 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és konyharuhával együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Töltéskor így nem fog széttöredezni.
A pudingport összekeverjük a cukorral, simára keverjük a tejjel, folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat, a kókuszreszeléket és a likőrt, majd kézzel vagy robotgéppel habosra keverjük.
A piskótalapot kitekerjük a konyharuhából. Egyenletesen elkenjük rajta a krém kétharmadát, meghintjük a felszeletelt eperrel, majd feltekerjük.
A rolád külsejét vonjuk be a maradék krémmel, hintsük meg kókuszreszelékkel, díszítsük maradék felszeletelt eperrel.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk!