Epres-kókuszos piskótatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek víz
  • csipet só

A krémhez:

  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 3-5 dkg cukor (ki milyen édesen szereti)
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg vaj
  • 3 cl kókuszlikőr (elhagyható)
  • kb 30 dkg eper+díszítéshez

Elkészítés:
Hagyományos piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet és az átszitált kakaóport. A fehérjékből nagyon kemény habot verünk, apránként a kakaós masszához keverjük – vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot!

A gáztepsit beborítjuk sütőpapírral, rásimítjuk a piskótamasszát, és 170 fokos sütőben kb 12-14 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és konyharuhával együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Töltéskor így nem fog széttöredezni.

A pudingport összekeverjük a cukorral, simára keverjük a tejjel, folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat, a kókuszreszeléket és a likőrt, majd kézzel vagy robotgéppel habosra keverjük.

A piskótalapot kitekerjük a konyharuhából. Egyenletesen elkenjük rajta a krém kétharmadát, meghintjük a felszeletelt eperrel, majd feltekerjük.

A rolád külsejét vonjuk be a maradék krémmel, hintsük meg kókuszreszelékkel, díszítsük maradék felszeletelt eperrel.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk!