Kókuszos répaszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg kókuszzsír (vagy vaj/margarin)
- 4 ek fruktóz (cukor)
- 1 tk vanília aroma
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek rizsliszt (finomliszt)
- 1 mk foszfátmentes sütőpor
- 20 dkg finomra reszelt sárgarépa
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (fahéj, gyömbér, szegfűszeg)
Elkészítése:
Mivel a süti összeállítása nem igényel sok időt, ezért kezdjük a folyamatot a sütő előmelegítésével, majd a répa lereszelésével. Állítsuk a sütőt alul-felül sütési funkción 180 fokosra.
A kókuszzsírt (vagy a vajat/margarint) tegyük egy lábasba, és kis lángon olvasszuk fel. A kókuszreszeléket, az intenzívebb kókuszos íz elérésének érdekében pirítsuk világos (!) barnára száraz teflonserpenyőben.
A tésztamasszához a tojásokat válasszuk ketté. A sárgájához öntsük hozzá a felolvasztott, de kihűlt kókuszzsírt (vagy az egyéb zsiradékot), adjunk hozzá 2 evőkanálnyi fruktózt (cukrot) és a vanília aromát. Robotgép segítségével kb. 5 perc alatt keverjük habosra.
A fehérjéből egy csipet sóval, és a maradék két evőkanálnyi fruktózzal verjünk kemény habot, majd könnyedén forgassuk a tojássárgás masszához. Ezután erre szitáljuk rá a fűszerekkel és a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan, a tojáshab „összetörése” nélkül forgassuk össze a masszát.
A répát és a kókuszreszeléket ezután adjuk hozzá, és ezekkel a hozzávalókkal is alaposan, de óvatosan keverjük össze.
Kizsírozott, kilisztezett kb. 20*30 cm-es tepsibe öntsük a masszát (a tetejét én cukrozatlan vörös áfonyával és kókuszreszelékkel szórtam meg), és 35-40 percig süssük.
Tipp:
Ízlés szerint díszíthető még fruktózból, kókusztejből és citromléből készült mázzal is.