Kókuszos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 120 g tk tönköly liszt (76,68 g CH)
- 50 g zabpehely liszt (34,05 g CH)
- 50 g búza finomliszt (37,7 g CH)
- 180 g margarin
- csipet só
- 3-4 ek tejföl
A töltelékhez:
- 150 g kókuszreszelék
- 110 g xilit (66 g CH)
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vanília aroma
- csipet só
- 80 g csokoládés meggylekvár (8,9 g CH)
Elkészítése:
A tésztához a liszteket elmorzsoljuk a margarinnal, majd a csipet sóval tésztává gyúrjuk. Ha nem állna össze, tegyünk bele tejfölt (én három evőkanállal használtam fel). Hűtőben pihentetjük.
A kókuszos krémhez válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéből egy csipet sóval robotgéppel kezdjünk habot verni. Amikor már kezd keményedni, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját és adjuk hozzá a vanília aromát is. Ezután egy fakanállal óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra és állítsuk össze a süteményt.
Ehhez a tepsit (20*30 cm) béleljük ki sütőpapírral. A tésztát osszuk két részre és az egyik felét nyújtsuk ki akkorára, hogy pont lefedje a tepsi alját és tegyük is bele. Ezt kenjük meg lekvárral, majd öntsük rá a kókuszos krémet. A másik tésztalapot is nyújtsuk ki és helyezzük a tetejére, majd egy kés hegyével, vagy villával szurkáljuk meg, hogy a pára sütés közben távozni tudjon.
Az előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük világosra.
Tipp:
Az egész sütemény 223,33 g CH-t tartalmaz, 24 szeletre vágva egy szelet 9,3 g-ot.