Kókuszos négerkocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg cukor
- 2 kanál holland kakaópor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl tej
A hab hozzávalói:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg cukor
- 5 dkg kókusz
A tetejére
- 5-6 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg ét csoki
- 5 dkg margarin
- fél dl olaj
Elkészítése:
A tojást a vajjal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaós sütőporos lisztet és a tejet. Összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben 160 fokon megsütjük. Amikor megsült, még melegen sárgabaracklekvárral lekenjük.
A tojások fehérjét gőz felett egy csipet sóval és 1 kanál vízzel, cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a végén hozzáadjuk a kókuszreszeléket és rákenjük a lekváros lapra.
A tetejére gőz felett megolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a margarint is a vajat. Kókuszreszelékkel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »