Kókuszos krémes szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek víz
- 12 ek cukor
- 12 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 4 dl tej
- 3 ek liszt
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 15 babapiskóta
- 1 rum aroma
- 20 dkg vaj
Lapok lekenéséhez:
- fél üveg baracklekvár (40 dkg)
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1 tk olaj
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat géppel felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot is. Jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát két részre osztjuk, és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben (24 x 39 cm), 180 fokon kb. 15 perc alatt.
Krém készítés:
A tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük, majd felfőzzük. A tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük. Kihűtjük.
A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük. Hozzákeverjük a kókuszos masszához, ízesítjük rum aromával, és a vajjal összekeverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótalapokat lekvárral lekenjük. Amelyik lap felülre kerül, ott az alsó felét kenjük le. Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém), ráfordítjuk a felső piskóta lapot, és bevonjuk a csokoládékkal.
Mikróban a kétféle csokoládét az olajjal külön-külön felolvasztjuk.
Először a sötétebb csokoládét tesszük rá, majd a világosabbat rácsurgatjuk. Egy recés késsel márványossá „simítjuk”.
Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük, addigra jól összeérnek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »