Kókuszos krémes szelet recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek víz
- 12 ek cukor
- 12 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 4 dl tej
- 3 ek liszt
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 15 babapiskóta
- 1 rum aroma
- 20 dkg vaj
Lapok lekenéséhez:
- fél üveg baracklekvár (40 dkg)
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1 tk olaj
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat géppel felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot is. Jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát két részre osztjuk, és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben (24 x 39 cm), 180 fokon kb. 15 perc alatt.
Krém készítés:
A tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük, majd felfőzzük. A tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük. Kihűtjük.
A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük. Hozzákeverjük a kókuszos masszához, ízesítjük rum aromával, és a vajjal összekeverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótalapokat lekvárral lekenjük. Amelyik lap felülre kerül, ott az alsó felét kenjük le. Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém), ráfordítjuk a felső piskóta lapot, és bevonjuk a csokoládékkal.
Mikróban a kétféle csokoládét az olajjal külön-külön felolvasztjuk.
Először a sötétebb csokoládét tesszük rá, majd a világosabbat rácsurgatjuk. Egy recés késsel márványossá „simítjuk”.
Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük, addigra jól összeérnek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


