Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos krémes szelet recept

Kókuszos krémes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek víz
    • 12 ek cukor
    • 12 ek finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 3 ek liszt
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 15 babapiskóta
    • 1 rum aroma
    • 20 dkg vaj

    Lapok lekenéséhez:

    • fél üveg baracklekvár (40 dkg)

    A mázhoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek olaj
    • 5 dkg tejcsokoládé
    • 1 tk olaj

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat géppel felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot is. Jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is.

    A masszát két részre osztjuk, és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben (24 x 39 cm), 180 fokon kb. 15 perc alatt.

    Krém készítés:

    A tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük, majd felfőzzük. A tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük. Kihűtjük.

    A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük. Hozzákeverjük a kókuszos masszához, ízesítjük rum aromával, és a vajjal összekeverjük.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótalapokat lekvárral lekenjük. Amelyik lap felülre kerül, ott az alsó felét kenjük le. Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém), ráfordítjuk a felső piskóta lapot, és bevonjuk a csokoládékkal.

    Mikróban a kétféle csokoládét az olajjal külön-külön felolvasztjuk.
    Először a sötétebb csokoládét tesszük rá, majd a világosabbat rácsurgatjuk. Egy recés késsel márványossá „simítjuk”.

    Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük, addigra jól összeérnek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá