Kókuszos krémes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek víz
  • 12 ek cukor
  • 12 ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 15 babapiskóta
  • 1 rum aroma
  • 20 dkg vaj

Lapok lekenéséhez:

  • fél üveg baracklekvár (40 dkg)

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 1 tk olaj

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat géppel felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot is. Jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is.

A masszát két részre osztjuk, és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben (24 x 39 cm), 180 fokon kb. 15 perc alatt.

Krém készítés:

A tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük, majd felfőzzük. A tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük. Kihűtjük.

A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük. Hozzákeverjük a kókuszos masszához, ízesítjük rum aromával, és a vajjal összekeverjük.

Összeállítás:

A kihűlt piskótalapokat lekvárral lekenjük. Amelyik lap felülre kerül, ott az alsó felét kenjük le. Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém), ráfordítjuk a felső piskóta lapot, és bevonjuk a csokoládékkal.

Mikróban a kétféle csokoládét az olajjal külön-külön felolvasztjuk.
Először a sötétebb csokoládét tesszük rá, majd a világosabbat rácsurgatjuk. Egy recés késsel márványossá „simítjuk”.

Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük, addigra jól összeérnek az ízek.