Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-csokis kelt tekercs recept

Kókuszos-csokis kelt tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 2 dl langyos tej (házi)
    • 5 dkg porcukor
    • 35 dkg sima liszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 4 dkg vaj

    Töltelékhez:

    • 3 nagyobb ek mascarpone krémsajt
    • 3 ek kókuszreszelék
    • 3-4 ek porcukor
    • 1 ek rum

    Tetejére:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 tk napraforgó olaj

    Elkészítése:

    Egy 12 db-os muffin sütőformát ecset segítségével, vagy az ujjunkkal kiolajozunk, és beszórjuk kókuszreszelékkel.

    A tésztához felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát gyúrunk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat, és addig dagasztjuk géppel, vagy kézzel, amíg fényes, hólyagos tésztát kapunk.

    Ekkor enyhén meglisztezzük a tetejét, és egy tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

    Míg a tészta pihen, addig elkészítjük a kókuszos krémtölteléket.

    Egy tálba tesszük a mascarponét, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a rumot és az egészet jó alaposan összekeverjük.

    A tésztát miután megkelt, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, elosztjuk rajta a kókuszos krémet, majd feltekerjük, mint a bejglit.

    12 részre vágjuk, és a tekercseket behelyezzük egyenként a muffin formába.

    Mielőtt betesszük sülni, hagyjuk körülbelül 15-20 percig még kelni. 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

    Miután a tekercsek megsültek, kivesszük és hagyjuk hűlni. A csokoládét összetördeljük, mikróban, vagy gőz fölött megolvasztjuk és simára keverjük egy teáskanál napraforgó olajjal, majd a tekercsek tetejére csorgatjuk díszítésként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá