Kókuszos-csokis kelt tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dl langyos tej (házi)
- 5 dkg porcukor
- 35 dkg sima liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 4 dkg vaj
Töltelékhez:
- 3 nagyobb ek mascarpone krémsajt
- 3 ek kókuszreszelék
- 3-4 ek porcukor
- 1 ek rum
Tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 tk napraforgó olaj
Elkészítése:
Egy 12 db-os muffin sütőformát ecset segítségével, vagy az ujjunkkal kiolajozunk, és beszórjuk kókuszreszelékkel.
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát gyúrunk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat, és addig dagasztjuk géppel, vagy kézzel, amíg fényes, hólyagos tésztát kapunk.
Ekkor enyhén meglisztezzük a tetejét, és egy tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Míg a tészta pihen, addig elkészítjük a kókuszos krémtölteléket.
Egy tálba tesszük a mascarponét, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a rumot és az egészet jó alaposan összekeverjük.
A tésztát miután megkelt, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, elosztjuk rajta a kókuszos krémet, majd feltekerjük, mint a bejglit.
12 részre vágjuk, és a tekercseket behelyezzük egyenként a muffin formába.
Mielőtt betesszük sülni, hagyjuk körülbelül 15-20 percig még kelni. 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
Miután a tekercsek megsültek, kivesszük és hagyjuk hűlni. A csokoládét összetördeljük, mikróban, vagy gőz fölött megolvasztjuk és simára keverjük egy teáskanál napraforgó olajjal, majd a tekercsek tetejére csorgatjuk díszítésként.