Kókuszos-csokis kelt tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kókuszos-csokis kelt tekercs

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2 dl langyos tej (házi)
  • 5 dkg porcukor
  • 35 dkg sima liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 4 dkg vaj

Töltelékhez:

  • 3 nagyobb ek mascarpone krémsajt
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 3-4 ek porcukor
  • 1 ek rum

Tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 tk napraforgó olaj

Elkészítése:

Egy 12 db-os muffin sütőformát ecset segítségével, vagy az ujjunkkal kiolajozunk, és beszórjuk kókuszreszelékkel.

A tésztához felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát gyúrunk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat, és addig dagasztjuk géppel, vagy kézzel, amíg fényes, hólyagos tésztát kapunk.

Ekkor enyhén meglisztezzük a tetejét, és egy tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

Míg a tészta pihen, addig elkészítjük a kókuszos krémtölteléket.

Egy tálba tesszük a mascarponét, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a rumot és az egészet jó alaposan összekeverjük.

A tésztát miután megkelt, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, elosztjuk rajta a kókuszos krémet, majd feltekerjük, mint a bejglit.

12 részre vágjuk, és a tekercseket behelyezzük egyenként a muffin formába.

Mielőtt betesszük sülni, hagyjuk körülbelül 15-20 percig még kelni. 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Miután a tekercsek megsültek, kivesszük és hagyjuk hűlni. A csokoládét összetördeljük, mikróban, vagy gőz fölött megolvasztjuk és simára keverjük egy teáskanál napraforgó olajjal, majd a tekercsek tetejére csorgatjuk díszítésként.