Kókuszos csiga recept

Elkészítése:
A tojássárgákat az olvasztott margarinnal simává keverjük, a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy edénybe mérjük, elkeverjük benne a sót, mélyedést képzünk a közepébe, amibe öntjük a margarinos-tojásos elegyet, majd rá a felfuttatott élesztőt.
Jól bedagasszuk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Töltelék:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége fele hozzáadjuk a cukrot, azzal tovább verjük, végül belekeverjük a kókuszreszeléket.
Összeállítás:
A tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelék felével, feltekerjük, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.
A másik felével is így járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, de nem szabad nagyon, csak épp hogy színt kapjon, különben száraz lesz.
Tipp:
Sütési hőfok/idő/mód: 200°C / 10-15 perc / alul-felül sütés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »