Kókuszos csiga recept

Elkészítése:
A tojássárgákat az olvasztott margarinnal simává keverjük, a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy edénybe mérjük, elkeverjük benne a sót, mélyedést képzünk a közepébe, amibe öntjük a margarinos-tojásos elegyet, majd rá a felfuttatott élesztőt.
Jól bedagasszuk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Töltelék:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége fele hozzáadjuk a cukrot, azzal tovább verjük, végül belekeverjük a kókuszreszeléket.
Összeállítás:
A tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelék felével, feltekerjük, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.
A másik felével is így járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, de nem szabad nagyon, csak épp hogy színt kapjon, különben száraz lesz.
Tipp:
Sütési hőfok/idő/mód: 200°C / 10-15 perc / alul-felül sütés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »