Kókuszkrémes tekercs recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 12,5 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 2 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek porcukor
- 4 dl tej
- 7 dkg kókuszreszelék
- 12,5 dkg margarin
A bevonáshoz
- 10 dkg margarin
- 6 ek porcukor
- 4 ek kakaópor
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral ,7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk,majd a tészta 3/4 részét beleöntjük,180 fokra melegített sütőben félkészre sütjük.
Vagyis addig,míg a piskóta szépen megnő és ekkor kivesszük a süteményt és a kakaóporral elkevert 1/4 részt rácsepegtetjük. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
A sütink így hullámos tetejű lesz. Nedves konyharuhába tekerjük még melegen, majd így hagyjuk kihűlni.
A krémet elkészítjük.
A tejszínes pudingport a liszttel elkeverjük és a tejjel, cukrokkal csomómentesre, majd felfőzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. Kihűtjük és a margarinnal összekeverjük,jól kihabosítjuk.
A tekercset megtöltjük a krémmel.
A csokimázat megfőzzük. Egy lábasba tesszük a margarint és porcukorral felolvasztjuk,hozzá keverjük a kakaóport.
1-2 percet főzzük és melegen a tekercset bevonjuk vele.
Kókuszreszelékkel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »