Kókuszkrémes tekercs recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 12,5 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 2 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek porcukor
- 4 dl tej
- 7 dkg kókuszreszelék
- 12,5 dkg margarin
A bevonáshoz
- 10 dkg margarin
- 6 ek porcukor
- 4 ek kakaópor
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral ,7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk,majd a tészta 3/4 részét beleöntjük,180 fokra melegített sütőben félkészre sütjük.
Vagyis addig,míg a piskóta szépen megnő és ekkor kivesszük a süteményt és a kakaóporral elkevert 1/4 részt rácsepegtetjük. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
A sütink így hullámos tetejű lesz. Nedves konyharuhába tekerjük még melegen, majd így hagyjuk kihűlni.
A krémet elkészítjük.
A tejszínes pudingport a liszttel elkeverjük és a tejjel, cukrokkal csomómentesre, majd felfőzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. Kihűtjük és a margarinnal összekeverjük,jól kihabosítjuk.
A tekercset megtöltjük a krémmel.
A csokimázat megfőzzük. Egy lábasba tesszük a margarint és porcukorral felolvasztjuk,hozzá keverjük a kakaóport.
1-2 percet főzzük és melegen a tekercset bevonjuk vele.
Kókuszreszelékkel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »