Kókuszkrémes sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g kristálycukor
- 120 g sima liszt
- 100 g aszalt barack
Krém:
- 300 ml tej
- 40 g pudingpor
- 70 g kristálycukor
- 200 g vaj
- 100 g kókuszreszelék
Zselé:
- 200 ml víz
- 50 ml málna szörp
- 50 g porcukor
- 20 g étkezési keményítő
- fagyasztott gyümölcs
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a lisztet és az apró kockákra vágott aszalt barackot. Egy sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe simítjuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.
Krém készítése:
A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és sűrű pudingot főzünk. Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük a vajat és a kókuszreszeléket, és alaposan átkeverjük.
Zselé készítése:
A vizet, a szörpöt, a cukrot és a keményítőlisztet összekeverjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni.
Összeállítás:
A krém 2/3 részét rákenjük a tészta aljára, majd a másik tésztával befedjük. A maradék krémet rákenjük a tetejére, és az oldalaira. A fagyasztott gyümölcsöt a sütemény tetejére tesszük, és leöntjük a zselével. A süteményt hideg helyen állni hagyjuk, majd felszeleteljük.