Kókuszkrémes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 3 tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 120 g sima liszt
  • 100 g aszalt barack

Krém:

  • 300 ml tej
  • 40 g pudingpor
  • 70 g kristálycukor
  • 200 g vaj
  • 100 g kókuszreszelék

Zselé:

  • 200 ml víz
  • 50 ml málna szörp
  • 50 g porcukor
  • 20 g étkezési keményítő
  • fagyasztott gyümölcs

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a lisztet és az apró kockákra vágott aszalt barackot. Egy sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe simítjuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.

Krém készítése:

A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és sűrű pudingot főzünk. Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük a vajat és a kókuszreszeléket, és alaposan átkeverjük.

Zselé készítése:

A vizet, a szörpöt, a cukrot és a keményítőlisztet összekeverjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni.

Összeállítás:

A krém 2/3 részét rákenjük a tészta aljára, majd a másik tésztával befedjük. A maradék krémet rákenjük a tetejére, és az oldalaira. A fagyasztott gyümölcsöt a sütemény tetejére tesszük, és leöntjük a zselével. A süteményt hideg helyen állni hagyjuk, majd felszeleteljük.