Kókuszkrémes piskótatorta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 15 dkg rétesliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 ek olaj
- csipet só
Krémhez:
- 4 dl tej
- 4 dkg rétesliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek rum
Valamint:
- 20 dkg eperlekvár
- 2 ek kókuszreszelék
- olvasztott csoki
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát,egy nagy gáz tepsibe öntjük, 20 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt, 3 egyenlő hasábra vágjuk.
A krémhez először a tejben összekeverjük a réteslisztet a kókuszreszelékkel, felfőzzük, kihűtjük. A margarint összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal. Ezt a kihűlt főzött krémhez öntjük, összekeverjük.
Összeállítás:
Az első lapot megkenjük a lekvárral, majd a krém 1/3-ad részével, a másik lapokkal ugyanezt megismételjük. Tetejét kevés kókuszreszelékkel, olvasztott csokival, valamint olvasztott eperlekvárral csorgatjuk le.
Tálalás előtt 1-2 órára hideg helyre tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »