Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszkrémes piskótatorta recept

Kókuszkrémes piskótatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 15 dkg rétesliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 ek olaj
    • csipet só

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 4 dkg rétesliszt
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 ek rum

    Valamint:

    • 20 dkg eperlekvár
    • 2 ek kókuszreszelék
    • olvasztott csoki

    Elkészítése:
    A piskóta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát,egy nagy gáz tepsibe öntjük, 20 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt, 3 egyenlő hasábra vágjuk.

    A krémhez először a tejben összekeverjük a réteslisztet a kókuszreszelékkel, felfőzzük, kihűtjük. A margarint összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal. Ezt a kihűlt főzött krémhez öntjük, összekeverjük.

    Összeállítás:
    Az első lapot megkenjük a lekvárral, majd a krém 1/3-ad részével, a másik lapokkal ugyanezt megismételjük. Tetejét kevés kókuszreszelékkel, olvasztott csokival, valamint olvasztott eperlekvárral csorgatjuk le.
    Tálalás előtt 1-2 órára hideg helyre tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá