Kókuszkrémes piskótatekercs recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 ek liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek víz
Krémhez:
- 1 tasak kókuszos pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg kókuszreszelék
Szóráshoz:
- 2 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük. A sűrű masszát a tepsibe simítjuk. 180 fokon 13 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 1-2 perc után egy nagyobb konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és határozott mozdulattal szépen feltekerjük a konyharuha segítségével. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Néha megkavarva hagyjuk kihűlni. Közben a porcukrot habosra keverjük a margarinnal. Ha minden kihűlt, a porcukros krémet a pudingossal és a kókuszreszelékkel összekeverjük.
A piskótát kitekerjük. A krém 2/3-ad részével megkenjük, és ismét feltekerjük. A maradék krémet szépen elsimítjuk a piskóta külső részén és megszórjuk kevés kókuszreszelékkel. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük, ezután szépen szeletelhető.