Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszkrémes piskótatekercs recept

Kókuszkrémes piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4 ek liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek víz

    Krémhez:

    • 1 tasak kókuszos pudingpor
    • 4 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 8 dkg kókuszreszelék

    Szóráshoz:

    • 2 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük. A sűrű masszát a tepsibe simítjuk. 180 fokon 13 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 1-2 perc után egy nagyobb konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és határozott mozdulattal szépen feltekerjük a konyharuha segítségével. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Addig a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Néha megkavarva hagyjuk kihűlni. Közben a porcukrot habosra keverjük a margarinnal. Ha minden kihűlt, a porcukros krémet a pudingossal és a kókuszreszelékkel összekeverjük.

    A piskótát kitekerjük. A krém 2/3-ad részével megkenjük, és ismét feltekerjük. A maradék krémet szépen elsimítjuk a piskóta külső részén és megszórjuk kevés kókuszreszelékkel. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük, ezután szépen szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá