Kókuszkrémes piskótatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek víz

Krémhez:

  • 1 tasak kókuszos pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg kókuszreszelék

Szóráshoz:

  • 2 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük. A sűrű masszát a tepsibe simítjuk. 180 fokon 13 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 1-2 perc után egy nagyobb konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és határozott mozdulattal szépen feltekerjük a konyharuha segítségével. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Addig a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Néha megkavarva hagyjuk kihűlni. Közben a porcukrot habosra keverjük a margarinnal. Ha minden kihűlt, a porcukros krémet a pudingossal és a kókuszreszelékkel összekeverjük.

A piskótát kitekerjük. A krém 2/3-ad részével megkenjük, és ismét feltekerjük. A maradék krémet szépen elsimítjuk a piskóta külső részén és megszórjuk kevés kókuszreszelékkel. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük, ezután szépen szeletelhető.