Kókuszkocka recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 12 g sütőpor
- 8 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál méz
- 2 dl tej
Az öntethez:
- 25 dkg sütőmargarin
- 25 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 1 dl tej
A forgatáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat egyenként belekeverjük, majd belekeverjük a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt 30*27 cm-es, magas falú tepsiben, 180 fokon kb 25 perc alatt világosra sütjük.
Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Ha felforrt, már jó is.
Ha kihűlt a tészta, felkockázzuk. Ne vágjunk nagy kockákat. Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

