Kókuszhabos almás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 ek tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 tk sütőpor
- csipetnyi só
Almás rész :
- 1 kg savanykás alma
- 4-5 ek cukor
- 2 tk fahéj – vagy ízlés szerint
- 0,5 citrom leve
- 2-3 ek kekszmorzsa
Kókuszos rész:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 18 dkg porcukor
- 12 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1/3-2/3 – ad részre osztjuk. Folpackba csomagoljuk, és a kisebbik tésztarészt a mélyhűtőbe, a nagyobbikat pedig a hűtőbe tesszük.
Almás rész készítése:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd megpároljuk a cukorral, a citromlével és a fahéjjal együtt. Kihűtjük.
Kókuszos rész készítése:
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már habos, kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, és fényes, masszív habbá verjük. Ezután összeforgatjuk a kókuszreszelékkel.
Összeállítás:
A tészta nagyobbik részét egy kb. 20 x 30-as, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk kekszmorzsával, és villával megszurkáljuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a párolt almát, erre pedig rásimítjuk a kókuszhabot.
A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn a habra reszeljük, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
A kókuszhabos almás pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »