Kókuszgolyó szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg olvasztott margarin (langyosan)
- 25 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A golyókhoz:
- 20 dkg túró
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A krémhez:
- 3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg margarin
A bevonathoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
A díszítéshez:
- 1 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítése:
Először a golyókat készítsük el,majd félre tesszük hűvös helyre. A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk.
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel (10 perc) keményre felverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint és tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd hozzákeverjük egy fakanál segítségével. Egy tepsit (22×39-es) sütőpapírral kibélelünk, a tésztát elfelezzük. Felét a tepsibe öntjük és elsimítjuk. A másik felébe a kakaóport keverünk és a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk.
A kókuszgolyókat rátesszük, egy kicsit bele is nyomkodjuk. 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla és hagyjuk kihűlni.
A tejet, cukrokat, lisztet simára keverjük és felfőzzük, még forrón a kókuszreszeléket hozzákeverjük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük, jól kihabosítjuk és a tészta tetejére simítjuk.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a süteményt bevonjuk. Kókuszreszelékkel díszítjük.
Nézd meg videón is:
A kókuszgolyó szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 22 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »