Kókusz szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 db margarin
- 15 dkg porcukor
- pici só
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 1 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tejföl
Töltelék:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- 6 ek víz
- 25 dkg kókuszreszelék
Máz:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg porcukor
- 2 db vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 1 db vaníliás cukor
- 12 dkg margarin
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- kevés olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 cipóba osszuk. Egy nagy gáztepsit kizsírozzunk és lisztezzünk és az egyik lapot kinyújtva beletesszük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beleöntjük a kókuszreszeléket, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Kinyújtjuk a másik lapot is és rátesszük a töltelékre. A tetejét megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Amíg sül a 4 tojássárgáját kikeverjük porcukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a pudingporokat és felöntjük tejjel. Csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a margarinnal együtt habosra keverjük. Rákenjük a megsült tésztánkra, majd bevonjuk csokimázzal. Hűtőbe tesszük és pár óra múlva fogyaszthatjuk.